Home

Nieuws 235 x bekeken

Opnieuw gesprek over voedselspeculatie

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wil voor de zomer een gesprek organiseren met belanghebbenden over het effect van handelen op de termijnmarkt in voedselderivaten op voedselzekerheid en prijsvorming van voedsel.

Dat heeft hij toegezegd na een verzoek van SP-kamerlid Henk van Gerven. Bij het gesprek zullen een aantal stakeholders, waaronder banken, pensioenfondsen, LTO Nederland, bedrijven en maatschappelijke organisaties betrokken worden.
Bleker wijst erop dat er ongeveer een half jaar geleden een openbare bijeenkomst was over voedselzekerheid. Hij is nu bereid om met een aantal stakeholders te kijken naar de actuele situatie op het gebied van voedselspeculatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.