Home

Nieuws 481 x bekeken

Onderzoek naar effect eigen bijdrage waterveiligheid

Den Haag - Staatssecretaris Joop Atsma van infrastructuur en milieu laat onderzoek doen naar de effecten van de maatregelen van 10 procent eigen bijdrage voor waterkeringen door de regionale waterschappen.

In het Bestuursakkoord Water is afgesproken door het Rijk, Interprovinciaal Overleg, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Unie van Waterschappen dat de kosten van de waterveiligheid op termijn meer door de regio’s worden gedragen en niet meer alleen door het Rijk. Van de 50 procent die door de Waterschappen worden betaald, geldt 40 procent solidariteitdeel en 10 procent eigen bijdrage. PvdA-kamerlid Lutz Jacobi maakt zich zorgen dat dit voor de waterrijke kustprovincies met relatief weinig inwoners, Friesland en Zeeland, zal leiden tot onevenredig zware lasten voor de bewoners.
Atsma zegt toe dat hij onderzoek gaat doen naar de effecten van deze maatregel, voordat deze zal worden doorgevoerd. Jacobi vindt waterveiligheid een belang voor het hele land, waarvoor dus iedereen evenredig moet bijdragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.