Home

Nieuws 2467 x bekeken 2 reacties

Ondanks lenteweer vorst en sneeuw op komst

Rijswijk - Het klinkt als een 1 april-grap, na het mooie weer van de afgelopen week. Maar toch dreigt er de komende dagen weer vorst en natte sneeuw. Dat melden de meteorologen van weeronline.nl en het KNMI zondag.

In de nacht van zaterdag op zondag werd in veel delen van het land aan de grond al temperaturen tot 10 graden onder nul gemeten. In de omgeving van Rotterdam, Apeldoorn, Haarlem en Groningen moesten veel mensen hun autoruit al krabben.

De kans is groot dat het vanaf dinsdagavond in het hele land veel kouder wordt en zelfs gaat sneeuwen. Daardoor kan het glad worden op bruggen, viaducten en binnenwegen. Weeronline adviseert automobilisten ook met klem hun winterbanden nog niet te vervangen. ,,Winterbanden zorgen ook voor beter grip bij temperaturen vlak bóven het vriespunt, en die krijgen we nog genoeg in april'', aldus een zegsman.

Rijkswaterstaat laat zondag weten alert te zijn op de veranderende weersomstandigheden. ,,De strooiwagens staan klaar en gaan de weg op zodra dat nodig is'', meldt een zegsvrouw.

Laatste reacties

  • Willem1962

    Hahahaha, en nu iedereen maar bezorgd worden. Wat voor dag was het ook weer vandaag?

  • Mels

    Global warming,my ass.

Of registreer je om te kunnen reageren.