Home

Nieuws

Omzet detailhandel in februari licht gegroeid

Den Haag - De detailhandel heeft in februari 0,9 procent meer omzet gehaald vergeleken met dezelfde periode van 2011.

Het volume kromp met 1,7 procent, de prijzen waren 2,7 procent hoger. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dat donderdag bekendgemaakt.
Omdat 2012 een schrikkeljaar is, was er in februari sprake van een extra koopdag. Ondanks die extra dag daalde de omzet van non-foodwinkels met een kleine 4 procent. Het volume kromp bijna 5 procent. Vooral winkels in woninginrichting, consumentenelektronica en doe-het-zelfartikelen zetten minder om. Drogisterijen en winkels in huishoudelijke artikelen noteerden wel een omzetgroei.
Bij winkels in voedings- en genotmiddelen nam de omzet in februari met 6 procent toe. Bij de supermarkten was dat 7 procent. De prijzen in de supermarkten stegen met bijna 3 procent en het volume met 4 procent. Volgens het CBS was de groei vrijwel volledig te danken aan de extra koopdag.
De omzet van postorderbedrijven en internetwinkels kwam in februari zo'n 9 procent hoger uit. Tankstations hadden 2 procent meer omzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.