Home

Nieuws

Oeso ziet sterkere groei grootste economieën

Parijs - De grootste economieën in de wereld zullen de komende maanden een sterkere groei laten zien, vooral geleid door de Verenigde Staten en Japan.

Dat blijkt uit de index van leidende economische indicatoren die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) dinsdag publiceerde.
De index steeg in februari naar een stand van 100,5, van 100,3 in januari. Het is de vierde maand op rij dat de graadmeter stijgt. Volgens de Oeso tonen de Amerikaanse en de Japanse economieën duidelijke tekenen van herstel. Brazilië, India, Rusland en met name China laten positievere signalen zien dan bij de meting een maand eerder, stelt de Oeso.
De Europese economie heeft volgens de economische denktank een mogelijk keerpunt bereikt. De Franse en Italiaanse economieën laten echter aanhoudend zwakke economische activiteit zien. Groot-Brittannië en Duitsland tonen daarentegen aanhoudend positieve signalen. Die tekenen zijn wel minder sterk dan een maand eerder, aldus de Oeso.

Of registreer je om te kunnen reageren.