Home

Nieuws 394 x bekeken

Nederlandse voeding in maart 1,8 procent duurder dan in 2011

Voorburg - De Nederlandse voedingsprijzen zijn in maart gestegen met 1,8 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In februari lag de prijs voor voeding nog 2,4 procent hoger dan in de corresponderende maand vorig jaar.
De prijs voor groenten en aardappelen daalde wel met 4,9 procent terwijl fruit 1,4 procent goedkoper was. De prijs voor vlees lag in maart 3,3 procent hoger dan vorig jaar, terwijl de prijs voor melk, kaas en eieren 3 procent is gestegen. De prijs voor olie, boter en margarine steeg op jaarbasis met 3,5 procent.
De inflatie kwam uit op 2,5 procent. Volgens de Europees geharmoniseerde methode lag de Nederlandse inflatie net als in januari en februari op 2,9 procent. De inflatie in de Eurozone kwam gemiddeld uit op 2,6 procent. Met name de fors gestegen brandstofprijzen duwen de Europese prijzen omhoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.