Home

Nieuws

Nedap meldt groei in agri

Groenlo – Nedap realiseerde met de afzet van automatiseringssystemen in de veehouderij ”een fraaie groei van de opbrengsten.”

Dat heeft de apparatenproducent in een tussentijds verslag bekend gemaakt. De marktsituatie in de melkveehouderij is volgens het Achterhoekse bedrijf verbeterd omdat stabiele melkprijzen de bereidheid van boeren om te investeren vergroten.
De groei is deels het gevolg van de introductie van nieuwe producten zoals tochtdetectieproducten voor melkvee en nieuwe sorteersystemen voor vleesvarkens. Ook het opzetten en uitbreiden van nieuwe verkoopkanalen in nieuwe markten waaronder China leidt tot een groei van verkopen. Met name in de Chinese varkenshouderij ziet Nedap kansen.
Het bedrijf Nedap verwacht op basis van de resultaten in de eerste maanden dat de winst na belastingen een sterke tot aanzienlijke stijging laten zien ten opzuchte van de eerste helft van 2011. Nedap is buiten de sector bekend met het ontwikkelen van automatisering voor bibliotheken, de zorg en detailhandel.

Of registreer je om te kunnen reageren.