Home

Nieuws laatste update:15 apr 2012

NVI: Bijna 3 miljoen doses griepvaccin buiten koeling gezet

Bilthoven - Het Nederlands Vaccin Instituut heeft 2,9 miljoen doses griepvaccin onbedoeld buiten de koeling gezet, waarvan 1,2 miljoen doses nog bruikbaar waren. Dat zegt NVI in reactie op berichtgeving in Boerderij Vandaag. De bedoeling was dat 1,7 miljoen doses buiten de koeling zouden worden gezet om te worden vernietigd.

Vrijdag meldde Boerderij Vandaag dat het NVI in 2010 de gehele voorraad griepvaccin onbedoeld buiten de koeling heeft gezet. In het bericht werd gemeld dat na de vaccinatiecampagne van het griepseizoen 2009/2010 nog ongeveer 20 miljoen doses over waren. Het NVI zegt dat de nog aanwezige voorraad bij het NVI op het moment van de interne fout niet meer was dan 2,9 miljoen doses en dat die partij op de nominatie stond om te worden vernietigd, zodra de houdbaarheidsdatum was verstreken.

De NVI-medewerker die verantwoordelijk was voor de fout, is disciplinair gestraft omdat hij handelde in strijd met de voorschriften.

Of registreer je om te kunnen reageren.