Home

Nieuws 1395 x bekeken

NAJK: vasthouden aan verplichte toeslag jonge boer

Utrecht – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) moet in Brussel inzetten op een verplichte extra betaling aan jonge boeren. 

Die oproep doet voorzitter Wilco de Jong van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) aan de vooravond van een EU-landbouwraad in Luxemburg. Onlangs liet Bleker weten dat de door de Europese Commissie voorgestelde top-up voor deze categorie wat hem betreft geen prioriteit heeft; een vrijwillige bijdrage is ook acceptabel.
Het NAJK benadrukt dat het plan van de Commissie goed is voor ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. Een groep van zo’n tien lidstaten is tegen de verplichte extra toeslag. Zij vreest dat het beschikbare budget voor directe betalingen op die manier over te veel doelen wordt uitgesmeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.