Home

Nieuws

Ministerraad bespreekt voortgang Hedwigedossier vrijdag

Den Haag - De ministerraad bespreekt vrijdag de voortgang in het dossier over de Hedwigepolder. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

De Kamer zal daarna geïnformeerd worden over de verdere voortgang in het dossier over natuurherstel langs de Westerschelde.
De Tweede Kamer heeft deze week gevraagd om het tweede deel van het debat,  dat vorige week werd afgebroken voorlopig uit te stellen in verband met de val van het kabinet. Of de Kamer het dossier controversieel verklaart, waardoor het onderwerp wordt doorgeschoven tot na de verkiezingen, is nog onduidelijk.
De Europese Commissie heeft vorige week ingestemd met het alternatieve plan van Bleker, waarbij op drie plaatsen wordt ontpolderd om hiermee een deel van de Hedwigepolder te behouden. Voorwaarde was wel dat het plan snel wordt uitgevoerd.
PvdA, D66, Groenlinks en Partij voor de Dieren wil zo snel mogelijk het debat over de Hedwigepolder vervolgen, omdat Brussel overweegt om half mei een ingebrekestellingsprocedure te starten. Een kamermeerderheid wil echter de brief eerst afwachten voordat er een datum wordt geprikt voor vervolg van het debat.

Of registreer je om te kunnen reageren.