Home

Nieuws

Mengvoerproductie één procent lager in 2011

Rotterdam – De Nederlandse productie van mengvoeders is in 2011 met één procent gedaald.

Dat meldt de branche-organisatie Nevedi. De totale productie is uitgekomen op 13.482.000 ton. Nevedi schrijft de dalende productie vooral toe aan de dalende vraag naar varkensvoeders. De varkensvoerproductie is met 2,2 procent gedaald en kwam uit op 5.734.000 ton. De productie van rundveevoeders steeg nog met 0,5 procent en kwam uit op 3.451.000 ton. Ook de productie van pluimveevoeders steeg nog iets met 0,2 procent en kwam uit op 3.801.000 ton.
Volgens beleidsmedewerker Frank Jorna van de Nevedi is de productie van legpluimveevoeders met ongeveer 4 procent gedaald. Die van vleeskuikenvoeders steeg met ongeveer hetzelfde percentage. Deze beide gegevens heffen elkaar op, zodat de totale pluimveevoerproductie ongeveer gelijk is gebleven.
In de varkensvoeders is vooral een daling opgetreden bij de vleesvarkens. De productie van zeugenvoeders zou iets zijn gestegen en die van biggenvoeders iets gedaald. Exactere cijfers wil de Nevedi niet bekendmaken. Wel tekent Jorna aan dat het hier gaat om productiecijfers. Het zou kunnen zijn dat de afzet van bepaalde voeders in het buitenland is gestegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.