Home

Nieuws 4 reacties

Megastallendiscussie wordt controversieel

Den Haag – De discussie over de begrenzing van de maximale omvang van de veehouderij wordt voorlopig opgeschort. Officieel is het onderwerp nog niet controversieel verklaard, maar er is een meerderheid die het onderwerp niet wil behandelen met het demissionaire kabinet.

Dat bleek tijdens de procedurevergadering van de vaste Kamercommissie voor economische zaken, landbouw en innovatie. PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken wilde een brief van demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw over de stand van zaken met de megastallen. CDA-Kamerlid Ger Koopmans vindt dat de Tweede Kamer er dan ook iets mee moet doen, wat zou betekenen dat het onderwerp niet controversieel verklaard wordt.
Na stemmingen blijkt een meerderheid tegen de brief. Dit duidt erop dat het onderwerp controversieel verklaard zal worden. Officieel zal dit in de loop van mei gebeuren, na het meireces van de Kamer. Bleker zou voor de zomer met een norm komen voor een maximale omvang van veebedrijven.
Van Dekken gaat zijn vraag nog wel schriftelijk stellen, als individueel Kamerlid en niet namens de landbouwcommissie.

Laatste reacties

 • PWisse

  Betekent dit nu dat er voorlopig geen grens komt?

 • mtsdoeschot1

  Dit betekent dat groot gedeelte van nederland weer opslot zit

 • agratax1

  Dit betekent dat de Kamer ook dit in het kruiwagentje gooit en voor zich uit schuift. Wanneer zal dit wagentje eens overstromen er zit al zoveel in van afgelopen jaren en ze hebben nog veel meer artikelen die als verkiezingsitem moeten dienen.Het kruiwagentje is nauwelijks nog te tillen voor de pluche klevers. Hoe kan de kiezer nog kiezen met zoveel onopgeloste onderwerpen die jaren en jaren mee gaan als onderwerpen waar we ons over MOETEN uitspreken omdat de politiek niet de moed heeft zelf knopen te hakken.

 • veehouderij.dejong1

  Stelletje onbenullen in de kamer, kosten de belastingbetaler sowieso handen vol met geld, en gaan gewoon lekker verder met ondernemertje pesten.

Of registreer je om te kunnen reageren.