Home

Nieuws

Meesterbelegger: investeer in Chinese landbouw

Singapore – Meesterbelegger Jim Rogers adviseert te investeren in de Chinese landbouw. In China zijn volgens Rogers grote investeringen nodig in productiemiddelen, logistiek en de ontwikkeling van akkerbouwgronden. Rogers vindt het een mooi alternatief voor investeringen in 'bankroet Europa'.

Rogers zegt tegenover Chinese media dat China weliswaar rijker wordt, maar met een vijfde van de wereldbevolking en minder dan 9 procent van het landbouwareaal blijft de voedselproductie achter. De regering schept volgens de bekende zakenman alle voorwaarden om investeringen te doen slagen.
Rogers verdiende in de jaren 80 een vermogen met het Quantum-investeringsfonds dat hij samen met George Soros opzette. Hij introduceerde de Rogers International Commodities Index en verdiende een ongekend vermogen met investeringen in agrarische grondstoffen. Vervolgens reisde Rogers de wereld rond op een motor op zoek naar nieuwe investeringskansen.
Rogers zegt dat de Verenigde Staten beter niet kan investeren in dollars. China heeft reeds 3 biljoen dollar in kas, aldus Rogers. "Ik zou reserves tarwe, olie of andere essentiële zaken inkopen", aldus Rogers, "omdat deze nuttig zijn."
Rogers zegt dat China in elk geval Europees schuldpapier moet mijden. "Die landen zijn bankroet. Als China ze geld geeft, dan geef je ze geld dat ze direct uitgeven en de schuld wordt groter en groter. De crisis zal terugkeren en uiteindelijk ben je al het geld als investeerder kwijt."
Rogers noemt ook investeringen in de Chinese reisbranche verstandig omdat Chinezen net als Japanners in de jaren 60 het buitenland ontdekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.