Home

Nieuws 1243 x bekeken

Meer transacties op grondmarkt

Doetinchem – Er komt meer beweging op de grondmarkt.

Het aantal transacties neemt toe. De prijs van landbouwgrond is stabiel, in landbouwintensieve gebieden zien makelaars de waarde stijgen.
De gewogen gemiddelde grondprijs lag in de periode oktober 2011 tot en met maart 2012 op 49.827 euro per hectare. Het halfjaar daarvoor lag de prijs op 48.053 euro per hectare. Dit blijkt uit cijfers van het kadaster, bewerkt door Boerderij.
Bouwland bracht in het afgelopen halfjaar gemiddeld 52.782 euro per hectare op. Dat is bijna 3.000 euro per hectare meer vergeleken met dezelfde periode ervoor.
De waardeontwikkeling van bouwland en het aantal transacties daarin duwen de gemiddelde grondprijs omhoog. Grasland werd in het afgelopen halfjaar namelijk goedkoper. Bracht grasland van april tot en met september vorig jaar gemiddeld 47.124 euro per hectare op, het afgelopen halfjaar was dat 46.200 euro.

Klik hier voor de actuele grondprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.