Home

Nieuws

Meer sterrenvlees bij supermarkten

Amsterdam - Het vleesschap bij supermarkten wordt langzaam maar gestaag diervriendelijker.

Er waren aanzienlijk meer vleesaanbiedingen met Beter Leven sterren en meer vegetarische aanbiedingen. Dat meldt Wakker Dier.
Vergeleken met het eerste kwartaal van 2011 daalde het aantal kiloknallers met 17 procent (van 105 naar 87), steeg het aantal vleesaanbiedingen met het Beter Leven sterren met 74 procent (van 47 naar 82) en steeg het aantal vegetarische aanbiedingen met 56 procent (van 34 naar 53) bij de grootste zeven supermarkten in hun folders. Vooral bij varkensvlees hebben veel supermarkten het industrievarkensvlees zonder sterren vervangen door varkensvlees met één Beter Leven ster of gaan dat komende tijd vervangen. Ook bij rundvlees is al veel rundvlees zonder sterren vervangen door rundvlees met een Beter Leven ster. Bij kip moet die omslag nog plaatsvinden.
Wakker Dier heeft de eerste dertien weken van 2012 vergeleken met dezelfde weken in 2011. Daarbij zijn alle folderaanbiedingen van de grootste zeven supermarkten meengenomen: AH, C1000, Dirk, Plus, Aldi, Lidl en de expliciete paasaanbiedingen weggelaten omdat Pasen dit jaar in het eerste kwartaal (week 13) viel en vorig jaar in het tweede kwartaal (week 16). Albert Heijn, die bij varkensvlees geheel is overgeschakeld op vlees met Beter Leven sterren, neemt in haar eentje ongeveer de helft (40 van de 82) van alle aanbiedingen met één of meerdere Beter Leven sterren op zich.

Of registreer je om te kunnen reageren.