Home

Nieuws 348 x bekeken

Meer kritiek op nationalistisch handelsbeleid Argentinië

Bogota – Colombia protesteert bij de wereldhandelsorganisatie tegen Argentijnse importbeperkingen.

Colombia voert normaliter vooral olie, koffie, bananen en bloemen uit naar Argentinië. De EU, VS, Japan, Zuid-Korea, Turkije en nog acht landen stuurden de WTO eerder een brandbrief over Argentinië.
Spanje maakte gisteren ook bekend Argentinië binnen de WTO aan te willen pakken voor het nationaliseren van de oliemaatschappij YPF, waardoor het Spaanse Repsol miljarden zou verliezen. De Argentijnse president Cristina Fernandez de Kirchner zegt louter de belangen van het volk te dienen.
Het Zuid-Amerikaanse land staat volgens de klagers eigen boeren nog steeds niet toe vrij uit te voeren terwijl de invoer van vrijwel alle producten aan banden zou worden gelegd door een ingewikkeld administratief systeem. Normaliter is Argentinië één van de grootste exporteurs van graan en soja.

Of registreer je om te kunnen reageren.