Home

Nieuws

Maximaal 5 procent gangbaar eiwit in het voer

Brussel – Biologische varkens en kippen mogen nog tot eind 2014 voer krijgen met daarin maximaal 5 procent gangbare eiwithoudende gewassen als er een tekort is aan biologische eiwitgewassen.

Verder gaat de eis gelden dat het voer voor varkens en kippen voor 20 procent van het eigen bedrijf afkomstig moet zijn, of uit de regio. De regels zijn door het Permanent Comité voor de biologische landbouw goedgekeurd, en worden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar van kracht. Oorspronkelijk zou per 1 januari van dit jaar de verplichting gaan gelden dat het voer voor biologische varkens en kippen volledig van biologische oorsprong zou moeten zijn. Dit bleek echter in de praktijk niet haalbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.