Home

Nieuws 1 reactielaatste update:13 feb 2013

MAN-vrachtwagen op rode diesel: geen boete

’s-Hertogenbosch – Een mesttransporteur uit het Noord-Brabantse Made hoeft geen boete te betalen voor het gebruik van rode diesel in zijn mestvrachtwagen. Dat heeft het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch bepaald.

De transporteur werd in april 2009 gecontroleerd op het illegale gebruik van rode diesel in zijn vrachtwagen met tankoplegger van het merk MAN, type 19 FLS.
De rechter in Breda legde de transporteur een boete op van 1.744 euro. Maar daarmee ging de transporteur niet akkoord. Volgens de man uit Made gebruikte hij het voertuig alleen voor het transport van mest, was de vrachtwagen voorzien van een elektronische snelheidsbegrenzer, zaten er afgeknotte waarschuwingsdriehoeken op het apparaat en voerde het voertuig een zogenoemd 25-kilometerbordje.
Voor het gerechtshof waren die feiten voldoende reden de man te ontslaan van alle rechtsvervolging: het is wel bewezen dat hij met rode diesel had gereden, maar in dit geval was hij niet strafbaar.

Eén reactie

  • Jappie Boek

    RioolReinigings wagens Rijden ook op rode diesel van gemeentes en andere riool- reinigings bedrijven en dit mag wel doordat deze een ontheffing hebben via de overheid wat trouwens oneerlijk is naar andere bedrijven toe die voor de overheid werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.