Home

Nieuws 309 x bekeken

Le Pen wil verbod supermarkten in kleine steden

Parijs - Marine Le Pen, leider van de Franse partij Front National, wil een verbod op supermarkten in steden met minder dan 30.000 inwoners.

Supermarkten hebben volgens haar in 20 jaar tijd een miljoen banen bij onder meer slagerijen en groenteboeren vernietigd en zetten toenemend druk op marges bij Franse boeren en tuinders. Le Pen deed de uitspraak in de regionale krant Le Progrès. In 2007 stemde 44 procent van de winkeliers op de huidige centrumrechtse president Nicolas Sarkozy, maar volgens onderzoeksbureau Ifop is dit percentage gedaald tot 37 procent. Le Pen zou 18 procent van de stemmen van winkeliers krijgen.
De Franse federatie van handelaren en distributeurs FCD stelt dat “de distributieketens beantwoorden aan de vraag van de consument (-). Wij zorgen momenteel voor 750.000 banen en werven elk jaar 100.000 mensen, van wie de helft laaggeschoolde jongeren zijn.”
Het Front Nationale staat met name bekend om anti-immigrantenstandpunten.

Of registreer je om te kunnen reageren.