Home

Nieuws 381 x bekeken

Landbouwdivisie BASF noteert fors hogere winst

Ludwigshafen – BASF Agricultural Solutions heeft in het eerste kwartaal van 2012 een omzet geboekt van 1,3 miljard euro, 7,9 procent meer dan een jaar eerder.

De agrarische divisie van BASF noteert een 19,5 procent hogere winst voor belasting, rente en afschrijvingen van 459 miljoen euro. De agrarische sector is met de divisie die gas- en olieproducten maakt winstmaker voor de Duitse chemiereus.
BASF spreekt van een erg succesvolle start van het jaar voor de divisie die met name zaaigoed ontwikkelt en gewasbeschermingsmiddelen verkoopt. Zowel het verkochte volume als de prijs gingen omhoog. Het totale concern zag de omzet 6 procent stijgen tot 20,6 miljard euro bij een brutowinst van 2,5 miljard, 7 procent minder dan vorig jaar.
BASF zag de resultaten enigszins gedrukt door een hogere belastingdruk. Het bedrijf verklaart dit uit het feit dat in het eerste kwartaal van 2011 BASF een belastingvoordeel genoot door de verkoop van aandelen in kunstmestconcern K+S.

Of registreer je om te kunnen reageren.