Home

Nieuws 1423 x bekeken 2 reacties

LTO Noord: Flevoland verprutst landbouw

Lelystad – De voorgenomen aanleg van een mini-Oostvaarderswold leidt tot een verprutsing van het landbouwgebied.

Dat zegt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord in Flevoland.
Michielsen zegt dat de plannen van de provincie zorgen voor een versnipperde aanleg van natuur op gronden die min of meer toevallig in bezit van natuurorganisaties zijn gekomen.
LTO Noord heeft altijd op het standpunt gestaan dat het zonde is om goede landbouwgrond op te offeren aan de natuur. Sinds met twee rechterlijke uitspraken een streep is gezet door de realisering van het Oostvaarderswold, vindt LTO Noord dat de grond weer moet terugvallen aan de landbouw.
”Als de verworven gronden worden omgezet in natuur, ontstaat er groot nadeel voor de bedrijfsvoering en ontwikkelingsmogelijkheden van agrarische bedrijven. Dit komt bovenop de schade die al is geleden door de planologische beperkingen in de afgelopen jaren”, aldus LTO Noord, die de provincie vraag om alle planologische beperkingen nu onmiddellijk op te heffen, zodat ondernemers verder kunnen.

Laatste reacties

  • Mels

    Zoals ik al eerder gemeld heb is er een categorie mensen die menen dat het per se door moet gaan,ze willen het project op hun naam hebben en dulden geen NEE,volgens mij is er een weisheid die zegt beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald en dat doet hier absoluut opgeld.Lto,succes met de strijd tegen dit soort onbenullen met een te groot ego maar ik ben bang dat het niet gaat lukken.

  • jampie

    klopt precies, die mensen willen een stempel drukken op iets, ook al is het nutteloos en geldverspillend. Je hebt het overal in gemeenten, provincies etc. Ik hoop ook dat het een keer afgelopen is met dat gepruts in flevoland en dat de grond daar gebruikt word daar waar ze voor gemaakt is, landbouw

Of registreer je om te kunnen reageren.