Home

Nieuws 262 x bekeken

Kritiek op verhoging waterschapslasten

Den Haag – D66-kamerlid Stientje van Veldhoven roept staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu op tot actie in verband met de forse verhoging van de waterschapslasten bij sommige waterschappen.

D66 concludeert dat bij drie waterschappen, Peel en Maas, Velt en Vecht en Reest en Wieden de lastenverzwaring meer dan 5 procent is en dat bij veertien andere waterschappen de lastenverzwaring ook aanzienlijk is.
Atsma reageert dat de cijfers niet geheim zijn en dat vooral waterschappen zich bewust moeten zijn dat forse lastenverzwaringen niet wenselijk zijn. Van Veldhoven vindt dat Atsma de verantwoordelijkheid hierover niet moet afschuiven naar de waterschappen. "U heeft zelf de garantie gegeven dat de prijzen niet te hoog zouden worden", aldus Van Veldhoven.
Ook PvdA-kamerlid Lutz Jacobi uit haar zorgen over de verhogingen van waterschapslasten, met name in de regio's waar de meeste waterproblematiek speelt: Zeeland en Friesland. Jacobi pleit voor meer solidariteit. De hoge kosten in deze regio's moeten niet alleen in door de bewoners daar worden gedragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.