Home

Nieuws 1464 x bekeken 2 reacties

Koppejan haalt uit naar oud-landbouwminister Verburg

Den Haag – CDA-Kamerlid Ad Koppejan haalt hard uit naar oud-landbouwminister en partijgenoot Gerda Verburg.

In een interview met Trouw vrijdag zegt hij door haar te zijn bedrogen in het Hedwigedossier. Eind 2007 schreef Verburg in een brief aan de Tweede Kamer dat zei een voorkeur had voor ontpoldering, terwijl zij volgens Koppejan aan hem had beloofd alle mogelijkheden voor het zoeken naar een alternatief open te houden.
”Ik ben nog nooit zo boos geweest”, zegt hij. ”Ik ging direct naar onze fractievoorzitter. Ik zei: dit accepteer ik niet, ik ben bedrogen. Ik ga een motie indienen dat er een commissie moet komen die een alternatief gaat onderzoeken.” Dat werd de commissie-Nijpels, die volgens Koppejan maar één doel had: alle alternatieven uitsluiten.
Ook zegt Koppejan in het interview dat de passage in het regeerakkoord over de Hedwigepolder door hem is geschreven. Tegelijkertijd ontkent hij ’koehandel’ te hebben gedreven door in ruil daarvoor steun te beloven voor de samenwerking van zijn partij met de PVV.

Laatste reacties

  • breedveld

    De deconfiture van de PVV zet zich door in Limburg, de chaos rond de Hedwige is bestuurlijk gezien om te dood te schamen - de verdragspartner en de EU zitten nu te denken hoe betrouwbaar Nederland nog is - en nog meer angstaanjagend - bij het CDA beginnen ze elkaar te beschadigen, af te schieten: en dat terwijl Gerda Verburg als huidig ambtenaar voor Nederland in Rome zich niet kan verdedigen tegen de aantijgingen van een Tweede Kamerlid - hoe diep kun je zinken? Een beetje premier zou dit type bestuurders op hun verantwoordelijkheid wijzen of iets duidelijker gesteld: met hun stropdassen over tafel trekken - mag dit land weer behoorlijk worden bestuurd en snel graag? Ik ben nog nooit zo ... geweest

  • Mels

    Ach,het gaat al eeuwen zo in de politiek.Ik vindt dit,jij vindt dat,ieder beetje water bij de wijn en alles komt zoals gewenst,nu houd iemand zijn poot stijf en zullen de rapen gaar zijn?kom nou,Koppejan wordt afgeserveerd en de man dronk een glas,deed een plas en alles bleef zoals het was.Ik ben het zeker met Koppejan eens dat hier mensen fouten gemaakt hebben,cq bedrogen zijn,maar dat gaat hij niet winnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.