Home

Nieuws 1769 x bekeken 4 reacties

Koopmans: Wilders heeft goed landbouwkabinet ten grave gedragen

Den Haag – Geert Wilders (PVV) heeft een van de beste kabinetten voor de land- en tuinbouw ten grave gedragen. Dat zegt CDA-kamerlid Ger Koopmans. "We waren met zijn allen aan het werk op een zeer vruchtbare akker. Wilders is er nu met de bulldozer overheen gaan rijden", zegt het kamerlid boos.

De gevolgen van de val van het kabinet voor het landbouwbeleid zijn nog moeilijk in te schatten. Wel vreest Koopmans de directe gevolgen voor de financiële markten. "Wilders zorgt er op deze manier voor dat de rente omhoog gaat. De gemiddelde boer en tuinder heeft grote schulden en die voelen dat dus direct in de portemonnee."
Koopmans heeft de eerste bezorgde telefoontjes van tuinders al gehad. "Het water staan hen al aan de lippen. Daar wordt nu nog even een emmer water bij gekiept", aldus Koopmans.
De parlementariër kan nog niet zeggen welke landbouwonderwerpen wat hem betreft controversieel verklaard moeten worden. "Het is eerst zaak om een financieel plan in Brussel neer te leggen over de begroting."

Laatste reacties

 • kuusenboer

  Land en tuinbouw kan er nu alleen maar op achteruit gaan. Uiterst rechts en links zien de agrarische sector liever gaan dan komen. Boeren mogen nog wel blijven maar dan op de klompjes en met een rode zakdoek om, het platteland wat decoreren, met de kruiwagen en enkele koetjes in de wei. Misschien krijg je daar dan ook nog wel een uitkering voor. Triest.

 • h.zator

  Ze mogen mij die uitkering wel geven! Wat bereik je met produceren voor overschotprijzen zoals de varkenshouderij doet en de melkveehouderij binnenkort ook. Er is geen aannemer te vinden die iets bouwt voor onder de kostprijs!

 • agratax1

  h.zator. Als de vergoeding voor kruiwagen duwen en koetjes in de wei maar hoog genoeg is, wat is er dan op tegen om rustig te genieten van het landleven. Nu bestaat het landleven uit hard werken, stress (bankbeleid, politiek beleid) en dat met een te lage vergoeding voor al de inbreng die de boer levert. Ik moet vaak denken aan woorden van Staring als ik over Mega stallen lees;'De boer hij bouwde vleugels aan zijn huis en aan zijn stal. Hoe goed dat alles vliegen zal'. Als Populistische partijen hun zin krijgen in ruil voor steun aan een meer socialistische oplossing voor de crisis komen die vliegende (varkens) boeren wel heel dicht bij.

 • schoenmakers1

  wat een reactie van het cda, wilders heeft er voor gezorgd dat de rode diesel nu nog niet wordt afgeschaft.

Of registreer je om te kunnen reageren.