Home

Nieuws

Klein aantal Duitse loonwerkers wil groeien

Viersen – De groeiambities van de Duitse loonwerkersbedrijven staan op een laag pitje. Dat constateert het Nederlandse bureau Agridirect na nieuw onderzoek in deze sector.

Na een aantal stabiele jaren is het aantal loonwerkers dat wil investeren of het bedrijf wil overdragen aan een opvolger dik onder de 10 procent gedaald, namelijk van 12,9 procent vorig jaar naar 8,5 procent nu. Zes jaar geleden was hetzelfde cijfer nog ruim 18 procent.
Het grootste deel van de ondernemers is nu van plan het bedrijf in zijn huidige vorm voort te zetten en geeft aan tevreden te zijn met de situatie zoals die is. Het aantal loonwerkers dat het bedrijf will beëindigen is ten opzichte van vorig jaar licht gedaald naar 1,7 procent. Agridirect heeft voor deze gegevens 2.900 loonwerkers ondervraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.