Home

Nieuws 588 x bekeken 3 reacties

Kamermeerderheid steunt begrotingsakkoord

Den Haag - De Tweede Kamer steunt in meerderheid het bezuiningspakket waarover de fractievoorzitters van de regeringspartijen VVD en CDA en die van de oppositiepartijen D66, GroenLinks en de ChristenUnie het eerder donderdag al eens waren geworden. GroenLinks stemde als laatste fractie in.

Dat betekent dat minister Jan Kees de Jager van Financiën de voorstellen vrijdag naar de Europese Commissie in Brussel kan sturen. Het pakket bestaat uit miljardenbezuinigingen en hervormingen op de woningmarkt en in het ontslagrecht. Verder gaat het hoge btw-tarief met 2 procent omhoog en gaat de AOW-leeftijd eerder omhoog.

Laatste reacties

 • Gerjo-Kompier1

  Wat al die weken in het Catshuis niet lukte, kan dus wel binnen een week in de Tweede Kamer. Onder (tijds)druk wordt alles vloeibaar. Misschien had het overleg tussen VVD, CDA en PVV pas een week geleden moeten beginnen: dan hadden ze niet de tijd gehad om ergernissen over elkaar op te bouwen...
  Staat hierboven nu een tijdelijk kabinet van Nationale Eenheid? Als volwassen mensen spijkers met koppen slaan en het land regeren zoals je een bedrijf bestuurt? Of zal het straks weer een kleuterklas zijn, waar een stel verwende kindertjes elkaar onderuit proberen te halen???

 • w_snippe1

  Einde aan rode diesel volgens Haersma Buma tijdens debat met PVDD

 • agratax1

  Jammer dat Rutte het ontslag van het kabinet heeft aangeboden, dit resultaat had beter met een kabinet in functie genomen kunnen worden. Het kabinet bestond immers uit 2 partijen en de derde had zijn steun toegezegd, tot het moment van de crisis bestrijding daar was. Was het kabinet nog in functie dan hadden de nu de nu genomen besluiten meer kracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.