Home

Nieuws 441 x bekeken 1 reactie

Kamer wil uitleg over kosten ontpoldering

Den Haag – De Tweede Kamer wil nog vanavond schriftelijk uitleg van staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) over mogelijke extra kosten die het kabinet kwijt is voor zijn alternatieve plan, met daarin onder meer de gedeeltelijke ontpoldering van de Hedwigepolder.

Volgens D66 dreigen door de plannen van Bleker watervoorzieningen in het gebied de Appelzak in de knel te komen. De waterinstallatie zou een waarde van zo’n 20 miljoen euro hebben. Naast het deels ontpolderen van de Hedwigepolder gaat het kabinetsvoorstel uit van de ontpoldering van 65 hectare op de locatie Appelzak en 125 hectare in de Welzingepolder en een gedeelte van de Schorerpolder.


Donderdag debatteert de Kamer over het kabinetsvoorstel.

Eén reactie

  • Hans Sudfryslan

    Door er weg te blijven is de goed koopste manier , het kost dan niets . De agrariers kunnen zelf wel voor het gebied zorgen en onder houden .

Of registreer je om te kunnen reageren.