Home

Nieuws 685 x bekeken 6 reacties

Kamer houdt debat over dierverwaarlozing

Den Haag - Op initiatief van PVV’er Dion Graus debatteert de Tweede Kamer binnenkort over dierverwaarlozing in de veehouderij.

Aanleiding is een reeks van incidenten, waarbij dieren zijn omgekomen als gevolg van onthouding van zorg. Zo trof de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit vorige week op een boerderij in Overijssel in een stal zo’n vijftig dode varkens aan. Het verzoek van Graus kreeg dinsdag steun van alle fracties steun. Wanneer het debat wordt gehouden, is nog niet bekend.

Laatste reacties

 • auga

  goed zo Dion, aankaarten die misstanden: ook stalbranden en veetransporten.

 • Mels

  Waar willen ze nu eigenlijk over praten,deze populist zoekt aandacht.De oorzaak van de dierverwaarlozing is bekend en ook de dader(s) dus waar verdoen ze nu hun dure tijd mee?

 • mfanto

  geen koeien insemeneren geen nieuwe kippen opzetten geen zeugen dekken stallen leeg en the hele helse bende blokeren het hele land gijzelen en uithongeren en dan debateren over rechten en plichten. Kunnen die bloedzuigers rustig praten over wat nu echt belangerijk is zonder afgeleid te worden door incidenten zetten we een grote tent in dat natuurpark waar die runderen rond huppelen en geef ze een pijl en boog en na een maand gaan we zien hoe het ervoor staat

 • post3

  mels jou reactie is de meestJUISTE !!!
  Hahu

 • Spotvogel

  Je ziet het maria-auga, op een terechte reactie komt gelijk weer afzichtelijke drek van harteloze geldwolven. Er is absoluut niks mis met een stevig inhoudelijk en kamerbreed debat over de mishandeling van dieren in de veehouderij. Inderdaad: ook die stallenbranden moeten grondig uitgezocht en bestraft worden. En de bouw- en brandveiligheidsvoorschriften moeten ingrijpend gewijzigd en aangescherpt worden. Ik adviseer iedereen die een structureel rommelig en vies boerenerf ziet om er via 144 de dierenpolitie op te attenderen. Pas als er een tsunami aan geuniformeerde huisbezoeken losbreekt dan zullen land, volk en politiek zich een ongeluk schrikken van wat er allemaal aan het daglicht komt. Zéker in financiële crisistijden!

 • jampie

  nog iemand die schreeuwt om aandacht

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.