Home

Nieuws 505 x bekeken

Intensievere samenwerking DLG en Kadaster

Utrecht – Dienst Landelijk Gebied (DLG) en het Kadaster besluiten intensiever te gaan samenwerken.

Vooral op het terrein van advisering bij ruimtelijke opgaven in het landelijk gebied, projecten in het kader van de Wet inrichting landelijk gebied (Wilg), internationale opdrachten en geo-informatie. Dit maakten beide partijen bekend.
Nu is het zo dat DLG en het Kadaster hun diensten afzonderlijk aanbieden bij opdrachtgevers, zoals de provincies en gemeenten. Door samen te werken kunnen opdrachten goedkoper worden uitgevoerd. Volgens beide organisaties liggen er grote opgaven in het landelijk gebied voor het realiseren van (water) veiligheid, natuur en verbetering van de landbouwstructuur, terwijl overheden te maken krijgen met bezuinigingen. ’Dit maakt optimale samenwerking van publieke diensten noodzakelijk. Daar waar het meerwaarde heeft, gaan DLG en Kadaster onderling expertise samenvoegen en inzetten ten gunste van de klant. Ongeacht wie de opdracht heeft gekregen van de opdrachtgever’, aldus DLG en het Kadaster.

Of registreer je om te kunnen reageren.