Home

Nieuws

Ierse food- en landbouwmissie naar China

Dublin – De Ierse minister van landbouw Simon Coveney is deze week met een grote delegatie uit de landbouw- en voedingswereld op handelsreis in China.

Coveney zelf spreekt daarbij van ’één van de meeste ambitieuze delegaties die we ooit bij elkaar hebben gebracht’.
Tot het reisgezelschap behoren vertegenwoordigers van de exportorganisatie Bord Bia, de landbouwkundige onderzoeksdienst Teagasc, de paardenfokkersclub Irish Thoroughbred Marketing en topmannen van grote vlees-, zuivel- en visfabrikanten. De reis volgt op een succesvol bezoek van de Chinese vice-minister voor landbouw, Niu Dun, aan Ierland afgelopen jaar gevolgd door een bezoek van vice-president Xi Jinping in februari. Minister Dun tekende toen met Coveney een samenwerkingsovereenkomst voor de agri-food en visserij sectoren waar de handelsreis van deze week een verdere invulling aan hoopt te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.