Home

Nieuws 603 x bekeken

Hoogste paasvuur ter wereld bijna in brand

Espelo – Drie nog onbekende mannen hebben donderdagmorgen geprobeerd het hoogste paasvuur ter wereld voortijdig in brand te steken.

Dat gebeurde in het Overijsselse Espelo, waar de zogenoemde boakebouwers al maanden aan het werk zijn om het record paasvuurbouwen te verbreken.
Maandag verbraken de bouwers hun eigen in het Guinness Book of Records opgenomen record van 27,87 meter hoogte uit 1987. Maar Espelo streeft naar een bult van meer dan 43 meter hoog. In 2005 is in Slovenië een kampvuur van die hoogte gebouwd.
Vrijwilligers bewaken de enorme brandstapel van snoeihout al enige tijd. Zij zagen in de vroege ochtend mensen bij de berg scharrelen. De drie mannen zijn nog achtervolgd, maar wisten te ontkomen. Het grootste paasvuur ter wereld wordt zondagavond aangestoken.

Of registreer je om te kunnen reageren.