Home

Nieuws 340 x bekeken

Honderd Schmallenberg-kalveren in één maand

Den Haag – De afgelopen maand zijn er bijna honderd gevallen van het Schmallenberg-virus bij runderen bijgekomen. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Op 20 maart was het virus bij 84 runderen aangetoond. Dit is in een maand opgelopen tot 183 runderen. Bij schapen is het aantal besmettingen veel minder snel opgelopen. Tot en met vrijdag is het virus bij 107 lammeren aangetoond, dat zijn er vier meer dan een maand geleden. Het virus is ook aangetoond op zes bedrijven, één bedrijf meer dan een maand geleden.
Verschillende farmaceutische bedrijven werken aan een vaccin tegen het Schmallenberg-virus. De komende weken worden tussen de tien- en twintigduizend bloedmonsters van kalveren en schapen onderzocht op afweerstoffen tegen het Schmallenberg-virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.