Home

Nieuws 979 x bekeken

Hagelbuien raken landbouw niet of nauwelijks

Doetinchem – Agriver laat weten dat de eerste hagelschademeldingen binnen zijn gekomen als gevolg van een aantal felle buien die op 11,12 en 13 april die met name Zuidwest-Nederland hebben getroffen.

In totaal zijn er bij Agriver tot vrijdagmiddag vijftien meldingen van hagelschade binnengekomen. Suikerbieten en zaaiuien en tweede jaarsplantuiten zijn getroffen in Zeeuws Vlaanderen, Tholen en Zuid Beveland.

Volgens een woordvoerder van Interpolis, de grootste verzekeraar, komen meldingen doorgaans pas de dagen nadat schades zijn ontstaan binnen. "Maar nu verwacht ik geen meldingen meer. De gevoelige gewassen moeten nog de grond in en zelfs in de sierteelt is nog weinig blad.

Of registreer je om te kunnen reageren.