Home

Nieuws

‘Groen onderwijs verweven met bedrijfsleven’

Venlo - De afstand tussen het groene onderwijs en het agrarisch bedrijfsleven is te groot en zou dichter bij elkaar moeten worden gebracht.

Dat zei LTO-bestuurder Noud Janssen woensdag 25 april op een bijeenkomst in Venlo.
De vraag naar goed opgeleide bedrijfsopvolgers en medewerkers in de agrarische sector is groter dan het onderwijs aanbiedt. De aantallen leerlingen op groene agrarische opleidingen lopen terug, terwijl meerdere agrarische sectoren groeien en internationaal perspectief bieden. Recent is gebleken dat het groene onderwijs van goede kwaliteit is. De opdracht blijft om het groene onderwijs spannender, aantrekkelijker en hipper te maken bij jongeren.
De bijeenkomst, georganiseerd door de Groene Kenniscoöperatie, stond in het teken van verbinding. Janssen, portefeuillehouder Kennis en Innovatie van LTO Nederland, ging onder meer in op positieve ervaringen met het Karpos Kenniscentrum. In dit centrum, dat zich richt op volwassenen, werken bedrijfsleven en onderwijs nauw samen. De afgelopen jaren zijn bij Karpos ongeveer tachtig vakkrachten geschoold die zijn ingestroomd in de agrarische sector. Volgens Janssen is dit model een prima voorbeeld voor publiek-private samenwerking dat landelijk kan worden uitgebouwd.

Of registreer je om te kunnen reageren.