Home

Nieuws 9 reacties

Graus verbolgen over afschaf dierenpolitie

Den Haag - PVV'er Dion Graus vindt het een schande dat de dierenpolitie wordt afgeschaft. "Dit is een afrekening met de PVV over de rug van dieren", zei hij zondag in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag.

Volgens Graus, die zich al jaren inzet voor de animal cops, pest het CDA de PVV door de steun voor de speciale politie-eenheid in te trekken. Agenten worden voortaan niet meer vrijgemaakt voor dierenbescherming, maar krijgen dit als 'taakaccent' Graus vreest dat de aandacht voor dierenwelzijn afneemt onder agenten.

Graus zegt dat de dierenpolitie een groot succes is. Hij denkt ook dat de animal cops na de verkiezingen weer terug zullen komen. Hij rekent op winst voor de PVV.

In het programma liet hij een stuk van zijn haar afknippen. Dat deed hij omdat hij dan een gastrol als animal cop zou krijgen in de politieserie Flikken Maastricht.

De Dierenbescherming vraagt zich overigens af hoe het verder gaat met de dierenpolitie. Directeur Frank Dales wil snel praten met de overheid. Hij verwacht dat het 'meldnummer 144 red een dier' dat begin dit jaar in gebruik is genomen gewoon in de lucht blijft. Verder is Dales benieuwd hoe de 'aandacht en prioriteit bij de politie geregeld moet worden'.

Dales riep de Tweede Kamer afgelopen week al op het kind (dierenpolitie) niet met het badwater weg te gooien en er wel voor te zorgen dat ook deze wetten worden nageleefd. 144 is zeven dagen per week en 24 uur per dag te bereiken en wordt bemenst door de politie. Die bepaalt hoe en door wie het dier het beste geholpen kan worden: de dierenpolitie, een dierenambulance of bijvoorbeeld een inspecteur van de Dierenbescherming.

Laatste reacties

 • agratax1

  Als Graus zo voor Dieren Politie is kan hij nu bewijzen hoe belangrijk hij dit instituut vindt, door zelf belangen loos zich tot DP te laten beëdigen en daarna kosten loos de taak uit te voeren in zijn vrije weekenden en vakantie dagen. Na de verkiezingen heeft hij (hopelijk) alle tijd van de wereld en nog vele jaren een goede werkeloosheidsuitkering als ex Kamerlid.

 • brabantsduitserke

  Graus is een echte koekwaus ,als men moet bezuinigen moet men Graus als eerste
  zijn geld snoeien . in tijden van crisis moet men bezuinigen en geen geld verkwisten.

 • Mels

  Heb em gezien bij mooie Eva,hij werd letterlijk geknipt en geschoren,mijn advies voor de kapster was geweest het kapsel kort en dan wel zo dat de lengte overeenkomt met de positie van de nek,daar doorknippen en het groeit nooit meer aan.....

 • kleitokkers

  Ik denk dat ie wordt opgepakt en ingerekend door dierenpolitie wegens het slopen van de isotoop van zijn hoofdluis

 • zanden

  Ik ben beslist geen PVVer, maar inhoudelijk neem ik het in dit geval op voor Graus. Er zijn inmiddels zoveel serieuze meldingen over dieren binnengekomen dat deze functie beslist moet worden behouden in welke vorm dan ook. Ook de directeur van de Dierenbescherming beaamt dit op grond van de ervaringen met de animal cops tot nu toe. Het gaat dan niet aan om dan zo op de persoon te spelen en Graus belachelijk te maken. Dat zegt meer over u dan over hem.
  En uit de hoek van de bio-industrie voor kippen, varkens, konijnen en koeien past al helemaal enige gepaste bescheidenheid in oordeel over anderen als het gaat om aandacht voor het welzijn van dieren.

 • Mels

  Het idiote van de zgn Animalcops is het simpele feit dat alle handvatten voor deze lieden voor hun aanstelling al bestonden,we moeten dus concluderen dat de politie en dierenbescherming met het aanstellen van de animalcops een schop onder hun kont hebben gekregen en bij het afschaffen van deze onzin lui beter hun best zullen moeten doen.Waren ze een beetje lui geworden door de beloningen bij de dierenbescherming?

 • geen boer

  ik heb het altijd ongelofelijk gevonden dat iemand van dergelijk twijfelachtig allooi en reputatie Kamerlid kan worden, zélfs voor de PVV.
  Vrouwenmepper en algemeen querulant.

 • varkenshouder1

  Volgens mij is het welzijn van de mens net zo veel in gevaar als dat van het dier, maar als er iets loos is rijd de politie eerst naar de melding over het dier. Dat is de omgekeerde wereld. Natuurlijk staat het dier bovenaan, maar wel langs de mens, en dat is in de praktijk wel eens anders. In het weekend moeten de Animal Cops overigens naar de kuip of de Arena om daar als beschermheer op te treden.
  Van Dion Graus heb ik nog nooit een hoge pet op gehad. In Den Haag schijnheilig en thuis inderdaad de vrouwenmepper !!!

 • anton1937

  Mishandeling van mens en dier is altijd verkeerd en past niet bij een volwassen maatschappij. De politie is er voor de mensen, als mensen dieren mishandelen is dat strafbaar. Maar wij hebben géén aparte dierenpolitie nodig om mishandeling van dieren aan de kaak te stellen. De vergelijking die Graus stelt bij Eva Jinek dat mensenmishandeling volgt op dierenmishandeling is niet juist. Hij weet toch wel beter !. Een aparte dierenpolitie is onzin en geldverspilling. Het meldpunt 144 opheffen is een eerste terecht bezuiniging.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.