Home

Nieuws 415 x bekeken

Gemeenteraad Reimerswaal fel tegen ontpoldering Appelzak

Kruiningen - De gemeenteraad van Reimerswaal heeft zich opnieuw uitgesproken tegen ontpoldering van de Appelzak.

Dat gebeurde dinsdagavond tijdens een spoeddebat dat de Christenunie in de gemeenteraad had aangevraagd. De voltallige gemeenteraad van Reimerswaal heeft zich uitgesproken tegen ontpoldering van het natuurgebied, waar onder andere een golfclub is gevestigd.
Op de Tweede Kameragenda staat het vervolg van het debat over natuurherstel langs de Westerschelde voor woensdagavond op de agenda. De PVV wil het Hedwigedossier controversieel verklaren. Woensdagmiddag wordt duidelijk of hier een kamermeerderheid voor is. Wanneer het controversieel wordt verklaard, wordt er tot de verkiezingen op 12 september niet meer gesproken over het ontpolderingsdossier.
De gemeenteraad van Reimerswaal heeft zich voorgenomen om bij het aantreden van een nieuw kabinet een brief te sturen waarin de ontpoldering van de Appelzak wordt afgeraden. De Appelzak is een van de drie gebieden die in het nieuwe plan van demissionair staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) wordt ontpolderd om hiermee ontpoldering van de hele Hedwigepolder te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.