Home

Nieuws

Geen meerderheid voor de Kamerdebat Oostvaarderswold

Den Haag – De SP, Groenlinks, PvdA, PvdD en D66 willen snel met staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in debat over de gevolgen van het besluit om het Oostvaarderswold niet te ontwikkelen.

"Als de provincie Flevoland doet wat staatssecretaris Bleker wil, kost dat de provincie 72 miljoen euro", aldus Henk van Gerven (SP) die hierover een debat met de staatssecretaris aanvraagt.
VVD, CDA en PVV willen voorlopig niet in debat met Bleker over het Oostvaarderswold, waardoor er geen meerderheid is. Wel wil de Tweede Kamer een brief met daarin uitleg over de wijze waarop de rijksoverheid om gaat met de kwestie.
De provincie Flevoland heeft deze week drie hoofdscenario's opgesteld voor een aangepaste gebiedsontwikkeling in het gebied dat was gereserveerd voor het Oostvaarderswold.
Twee varianten hebben de voorkeur van Gedeputeerde Staten, omdat ze geen extra geld vergen. Bij ontmanteling van het plan, waarbij de grond wordt terugverkocht, levert dit de provincie een extra kostenpost van 72 miljoen euro op, aldus de provincie. Provinciale Staten moeten nog een besluit nemen.

Christel Labee-Bollen

Of registreer je om te kunnen reageren.