Home

Nieuws

Geen dierlijk eiwit uit EU meer in Russisch veevoer

Moskou – Rusland weert naast herkauwers en varkens uit Europa nu ook dierlijke eiwitten die als grondstof voor veevoeders worden gebruikt. Dat meldt de Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor.

Volgens de overheidsdienst moet de importstop de introductie van BSE in Rusland voorkomen. Het invoerverbod geldt al sinds 26 maart voor dierlijke eiwitten bestemd voor veevoeder met uitzondering van vismeel en dierlijke eiwitten uit melk. De import van dierlijke eiwitten die bestemd zijn voor het voeder van huisdieren gaat gewoon door. Tegelijk met de afkondiging van de importstop verklaart Rosselkhoznadzor dat Rusland bezig is zijn veterinaire en fytosanitaire regels te harmoniseren met de internationale regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.