Home

Nieuws 1950 x bekeken

Gecombineerde opgave voor agrariërs geopend

Den Haag - Op 1 april is de gecombineerde opgave voor agrariërs opengesteld.

Op de eerste dag van de openstelling ontving Dienst Regelingen (DR) 155 opgaven. In totaal zijn er 80.000 agrarisch ondernemers die de gecombineerde opgave invullen.
Sinds 1 april staat de opgave voor agrarisch ondernemers klaar in op www.dr-loket.nl. De ondernemers hebben tot en met 15 mei de tijd om de opgave in te dienen.
Het DR-loket is in de eerste twee weken van mei, evenals in voorgaande jaren, langer open. Loketmedewerkers kunnen aan de telefoon direct met de ondernemer meekijken en via de ‘meekijk-applicatie’ advies geven.
Er is een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Wanneer twee ondernemers allebei een perceel of een gedeelte van een perceel opgeven dan ontvangen zij een e-mail van DR. In de e-mail staan de kenmerken van het perceel, zoals oppervlakte en gewas. DR vraagt in deze mail aan de ondernemers om nog een keer goed te kijken of het perceel terecht is opgegeven. De ondernemer die het perceel (deels) ten onrechte heeft opgegeven kan de opgave corrigeren en nogmaals versturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.