Home

Nieuws 875 x bekeken

Flevolandschap: 800 hectare opgezegde pacht weer hersteld

Lelystad - In totaal is 800 hectare landbouwgrond in het Oostvaarderswold opnieuw in pacht uitgegeven.

De pacht was vorig jaar opgezegd, omdat de beheerders - Staatsbosbeheer en het Flevolandschap - dachten dat ze met de natuurinrichting konden beginnen.
Na de zomer van 2011 kregen pachters in het Oostvaarderswold bericht dat ze hun pachtgronden moesten inleveren. De verwachting was toen dat de  pachtgronden konden worden gaan ingericht als natuurgrond.
Met de uitspraak van de Raad van State van begin maart, waarbij een streep door het provinciaal inpassingsplan werd gezet, kon de realisatie van de natuurplannen niet langer doorgaan.
Flevolandschap heeft de cultuurgrond van drie bedrijven, tezamen ongeveer 140 hectare, opnieuw bij de voormalige eigenaren aangeboden. Zij hebben daarvan gebruik gemaakt. Daarnaast is ongeveer 20 hectare voor éénjarige pacht aan een ander bedrijf uitgegeven.
Staatsbosbeheer heeft in totaal 640 hectare weer in pacht gegeven bij ondernemers. Het gaat om grond  voor veertien boeren met gezamenlijk 540 hectare pachtgrond en twee pachtafspraken met de Stichting Erf voor in totaal 100 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.