Home

Nieuws 1138 x bekeken 1 reactie

Flevoland neemt vijf maanden voor nieuwe Oostvaarderswold

Lelystad – De provincie Flevoland wil binnen vijf maanden duidelijkheid hebben over de toekomst van de Oostvaarderswold.

Provinciale Staten buigen zich woensdagavond over de scenario’s die de provincie heeft gemaakt, nu de Raad van State de oorspronkelijke plannen van tafel heeft geveegd.
De provincie wil met voorrang de verordening Groenblauwe zone aanpassen. Die verordening belemmert nu de ontwikkeling van landbouwbedrijven in gebieden die als gevolg van de uitspraak van de Raad van State de landbouwfunctie hebben behouden. Het zal zeker tot begin oktober duren voordat de verordening is aangepast.
LTO Noord heeft al vanaf het eerste moment gezegd dat die belemmeringen moeten worden weggenomen. Gedeputeerde Staten hebben daarvoor vorige week de eerste stap gezet.
Hoewel vanuit de landbouw een sterke voorkeur bestaat om de landbouw weer de prioriteit te geven in het gebied, wil de provincie dit niet. Dan zou een deel van de aangekochte gronden moeten worden verkocht, hetgeen volgens berekeningen van de provincie een extra verliespost van ruim 70 miljoen euro zou opleveren. Flevolandschap en Staatsbosbeheer willen de grond die zij hebben verworven in elk geval inzetten voor natuurontwikkeling en recreatie. Zij krijgen daarbij steun van de gemeenten Almere en Lelystad en van de Natuur- en Milieufederatie.

Eén reactie

  • Mels

    Hou nou gewoon op met het gezever over dit megalomane en onzinnige,onnodige project wat enkel en alleen gemaakt moet worden voor het ego en de toekomstige zogenaamde voordelen van de bestuurders die er aan mee beslist hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.