Home

Nieuws 347 x bekeken 1 reactie

FNV heeft geen goed woord voor bezuinigingen

Amsterdam – FNV-voorzitter Agnes Jongerius heeft geen goed woord over voor het bezuinigingspakket van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie.

”Met dit pakket aan maatregelen van kennelijk richting de 14 miljard euro bezuinigt deze gelegenheidscoalitie in anderhalve dag Nederland kapot. En ze passeert en passant ook nog eens even de kiezer. Waar gaan de verkiezingen dan op 12 september eigenlijk nog over? In een democratie als Nederland, is het de kiezer die aan zet is als het over belangrijke hervormingen als de arbeidsmarkt, de woningmarkt en de zorg gaat”, aldus de voorzitter van Nederlands grootste vakcentrale donderdag.
Volgens Jongerius krijgen opnieuw dezelfde mensen de rekening gepresenteerd. ”De onderwijzers, politieagenten en brandweermannen kregen al twee jaar geen cent erbij, en zien nu opnieuw een nullijn opdoemen.”

Eén reactie

 • J@gertje

  Hoe zo de kiezer is aan zet als het om hervormingen gaat?
  Vorig jaar september, tijdens het pensioenoverleg, heeft Agnes de stem van de meerderheid van haar leden op een schandelijke manier genegeerd.
  Agnes heeft elk recht van spreken verloren.

  Groet,
  J@gertje

Of registreer je om te kunnen reageren.