Home

Nieuws

FDA wil antibioticalabels aanpassen

Washington – De Amerikaanse FDA, dat geneesmiddelen goedkeurt voor de Amerikaanse markt, wil dat antibiotica alleen nog door een dierenarts mag worden voorgeschreven en niet meer als preventief middel worden ingezet.

De FDA wil dat antibiotica voorzichtig worden gebruikt en alleen op recept van de dierenarts mogen worden verkregen. Nu kunnen veehouders in Amerika de antibiotica nog zelf kopen. De FDA wil dat dit verplicht wordt.
De FDA ziet ook een belangrijke taak voor de diergeneesmiddelenfabrikanten om het antibioticagebruik in landbouwhuisdieren terug te dringen. De FDA wil dat de labels van de antibiotica worden aangepast en niet meer de doses vermelden die preventief kan worden toegediend (om de dieren beter te laten produceren). De FDA wil dat de labels binnen nu en drie jaar worden aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.