Home

Nieuws 1 reactie

F-16 maakt foto’s van Groningse dijken

Groningen - Een F-16 van de vliegbasis Volkel heeft dinsdag een inspectievlucht uitgevoerd boven de provincie Groningen. Met infraroodapparatuur maakte het toestel beelden van de dijken langs het Eemskanaal en het Winschoterdiep.

Dat meldden de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s dinsdag.
Met deze vluchten willen de waterschappen achterhalen of en waar nog water door de dijken sijpelt, zoals gebeurde tijdens hoogwater in januari van dit jaar. Toen dreigde op enkele plaatsen een dijkdoorbraak. Op basis van plaatselijke inspecties en de foto’s van de F-16 kunnen de waterschappen beter inschatten welke dijken moeten worden verstevigd.

Eén reactie

  • Flyinghollander

    Waarom niet vanuit Leeuwarden of word de vlucht dan te kort?

Of registreer je om te kunnen reageren.