Home

Nieuws 708 x bekeken

Europese Ombudsman buigt zich over bijensterfte

Brussel – De Europese Ombudsman gaat onderzoeken of de Europese Commissie wel voldoende maatregelen heeft genomen om de bijensterfte in de Europese Unie te voorkomen.

De ombudsman komt in actie vanwege een klacht van de Volksanwaltschaft in Oostenrijk.
Volgens de Volksanwaltschaft heeft de Euroepese Commissie geen rekening gehouden met nieuwe wetenschappelijke gegevens bij de beoordeling van gewasbeschermingsmiddelen, die mogelijk effect hebben op de bijensterfte. Het gaat met name om zogenoemde neonicotinoiden.
De toelatingsregels laten toe middelen tussentijds opnieuw onder de loep te nemen, als nieuwe kennis daarvoor aanleiding geeft.
De Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa heeft twee weken geleden besloten nieuw onderzoek te doen, naar aanleiding van publicaties in het wetenschappelijk tijdschrift Science. In beide publicaties werd geschreven over de effecten van neonicotinoiden op bijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.