Home

Nieuws 420 x bekeken

EU verwacht plan Hedwigepolder deze week

Brussel – De Europese Unie verwacht dat Nederland uiterlijk eind deze week zijn alternatieve plan presenteert voor natuurherstel langs de Westerschelde.

Oorspronkelijk wilde Den Haag de hele Hedwigepolder onder water zetten maar het kabinet-Rutte kwam daar op terug.
De Europese Commissie zal nog in april haar oordeel vellen over de alternatieve voorstellen, stelde een woordvoerster van verantwoordelijk Europees Commissaris Janez Potocnik (Milieu) woensdag. Potocnik had graag tijdens zijn bezoek woensdag aan Den Haag zijn standpunt kenbaar willen maken. Maar de partijen onderhandelen nog steeds over de details. De zegsvrouw sprak over zeer intensieve gesprekken.
Dinsdag was al vernomen dat Brussel een gedeeltelijke ontpoldering van de Hedwigepolder acceptabel kan vinden als Nederland daarnaast nog extra maatregelen neemt, zoals het scheppen van voldoende andere natuurgebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.