Home

Nieuws

Duitse boer investeert minder in biogas en zonne-energie

Frankfurt – Boeren in Duitsland investeren minder in biogasinstallaties en zonne-energie. Dat stelt de Landwirtschaftliche Rentenbank.

Volgens de bank is het einde van de investeringshoos door boeren in hernieuwbare energie in zicht.
Vorig jaar verhoogden agrarisch ondernemers hun krediet voor de aankoop van machines, grond en hernieuwbare energie. De Duitse agrarische bank had vorig jaar voor een bedrag van 6,3 miljard euro aan krediet uitstaan bij boeren. Dat is 5 procent meer dan het jaar daarvoor. Het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal leningen opnieuw met 7 procent.
Bestuurslid Horst Reinhardt verwacht echter later dit jaar een daling van het aantal leningen aan boeren omdat de interesse voor hernieuwbare energie afneemt bij boeren. Dat maakte hij bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van de bank. Dit is het gevolg van de afnemende subsidies van de Duitse overheid voor biogas en zonne-energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.