Home

Nieuws

Droogte bedreigt Franse boeren opnieuw

Parijs – De aanhoudende droogte in vele delen van het land begint opnieuw een bedreiging te vormen voor de Franse boeren.

Boerenbond FNSEA heeft daarom nu al vast de nodige contacten gelegd met de overheid, transportbedrijven en anderen om hulpacties te kunnen organiseren zodra dat nodig is.
De FNSEA was vorig jaar de drijvende kracht achter Operatie Stro, waarbij tienduizenden tonnen stro werden getransporteerd van regio’s waar er voldoende van was naar streken die met een tekort kampten. De boerenbond vreest dat een dergelijke actie dit jaar opnieuw nodig kan zijn. ”De droogte veroorzaakt al in een groot aantal regio’s problemen voor de boeren. In 2003, 2005 en 2011 hebben veel boerenbedrijven al grote schade geleden. De FNSEA heeft elke keer haar netwerk gemobiliseerd en alles aangewend om solidariteit tot stand te brengen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.