Home

Nieuws 354 x bekeken

Dierenbescherming scoort goed in merkenonderzoek

Amsterdam - De Dierenbescherming is in Nederland het sterkste goede doel op het gebied van natuur en milieu.

Dit blijkt uit een tweejaarlijks merkenonderzoek door Hendrik Beerda Brand Consultancy. Alleen de Nederlandse tak van het internationaal opererende Wereld Natuur Fonds scoort beter. In de top tien van sterkste merken in de Nederlandse goede doelensector, die wordt aangevoerd door KWF Kankerbestrijding, neemt de Dierenbescherming een achtste plaats in.
Voor het onderzoek zijn drieduizend respondenten ondervraagd. Eerst is de spontane bekendheid van de duizenden merken in de goede doelensector onderzocht. Daarna is voor de honderd bekendste merken in detail navraag gedaan naar merkpersoonlijkheid, merkkracht en merkprestatie. Volgens de onderzoekers stijgt de populariteit van de goede doelen over de gehele linie. Met het onderzoek zijn volgens de onderzoekers de reputaties van alle Nederlandse goede doelen gemeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.