Home

Nieuws

Dierenbescherming: denk aan belang dieren

Rijswijk – De Dierenbescherming roept de politiek donderdag in een advertentie in verschillende dagbladen op om zich te blijven inzetten tegen dierenleed. De dierenorganisatie reageert daarmee op het mogelijke einde van de dierenpolitie na de val van het kabinet.

"Roepen dat de dierenpolitie naar huis mag is een realiteit van dit politieke moment. Maar je kunt niet alles terugdraaien: Nederland heeft wetten, en die wetten moeten gehandhaafd."
"Het maakt de Dierenbescherming niet uit hoe en met wie u dierenbeulen pakt, áls ze maar gepakt worden. En als de mishandelde en verwaarloosde dieren maar geholpen worden, ook nadat de dader is gepakt. Dat lukt nu goed dankzij de samenwerking tussen de Dierenbescherming en de inmiddels opgeleide agenten", aldus de advertentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.